Мрежата на рибарски кораб може да е уловила част от самолета MH370 на

...
Мрежата на рибарски кораб може да е уловила част от самолета MH370 на
Коментари Харесай

Разгадаха мистерията с изчезналият полет MH370?

Мрежата на рибарски кораб може да е уловила част от самолета MH370 на Малайзийските авиолинии, защото е даден нов живот на търсенето на мистериозния липсващ аероплан.

Злополучният полет изчезна по пътя от Куала Лумпур до Пекин на 8 март 2014 година Той превозваше 227 пасажери и 12 членове на екипажа на борда и последвалото търсене на самолета от този момент се трансформира в най-скъпото в историята на авиацията. Почти десетилетие по-късно не е открита диря от машината. 

През 2015 година и 2016 година по крайбрежията на острови в западната част на Индийския океан бяха изхвърлени парчета, разпознати като принадлежащи на MH370, което постави завършек на някои от най-невероятните слухове, само че до момента в който не бъдат открити останките на самолета и не бъдат възобновени записващите устройства, същинската причина за изгубването му ще продължи да подхранва спекулациите и теориите на конспирациите.



Но в този момент членът на екипажа на рибарския кораб Кит Олвър смята, че може да знае къде се намира мястото, където се намира самолетът, на към 80 км от югоизточния бряг на Южна Австралия в Южния океан. Той споделя, че е направил решаваща находка шест месеца след изгубването на самолета и е усетил, че неговата мрежа е хванала нещо огромно в дълбините на океана.

77-годишният Олвър споделя, че знае, че е било крило на реактивен аероплан, тъй като е имал лиценз за водач и изяснява за какво е убеден, че то е било по-голямо от което и да било на характерен частен аероплан. Твърдението му беше подкрепено от различен член на екипажа на траулера Vivienne Jane, Джордж Къри.

Г-н Олвер сподели: „ Беше проклето ужасно крило на огромен реактивен аероплан –  търсех излаз от това. Никога не бях виждал такова нещо, само че ето го – това беше крило на аероплан. "

Негов бивш колега потвърди:

„ Веднага щом го видях, разбрах какво е “, сподели той. 

„ Очевидно беше крило или огромна част от него от търговски аероплан. “ 

Рибарите се пробваха да кажат на управляващите за находката още през 2014 година, само че им беше казано, че евентуално това е транспортен резервоар, който е паднал от различен транспортен съд, споделя откривателят на находката.

Междувременно учените във Флорида имат вяра, че данните за температурата, съхранявани от ракообразните, открити върху елементи от отломките на самолета, може да дадат отговора. Смята се, че това може да помогне да се проследят придвижванията на морските създания досега, когато за първи път са се прикрепили към хипотетичния MH370.

Грегъри Хърбърт, доцент по еволюционна биология в Университета на Южна Флорида в град Тампа сподели:

„ Веднага щом видях това, незабавно започнах да адресирам имейли до следователите, тъй като знаех, че геохимията на черупките им може да даде улики за злополуката “, съобщава MailOnline.

Тъй като ракообразните порастват всекидневно, това значи, че химията на всеки пласт може да се дефинира от температурата на водата сега.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР